sztklaraovoda@gmail.com 06-48/560-563

2019-2020 nevelési év

2020. május 29.

Óvodai tanévzáró ünnep

A rendkívüli helyzet miatt, ebben a nevelési évben online módon köszöntünk el az óvodánktól elbúcsúzó nagycsoportos gyermekeinktől.

2020. március

Nagyböjt időszaka

A nagyböjt időszakában óvodánk dolgozói a rózsafüzért közösen imádkozva és együtt énekelve készültek a húsvéti feltámadás ünnepére.

„Aki énekel kétszeresen imádkozik.”
/Szent Ágoston/

2020. február 29.

Nagyböjt és hamvazkodás

Károly Atya elbeszélése során a gyerekek megismerhették a nagyböjt és hamvazó szerda jelentőségét az ő életükben. Gyermekek, felnőttek hamvazkodása megtörtént minden óvodai csoportban.

2020. február 03.

Balázsolás

Balázsolás – betegségektől védő szertartás keretében lelkivezetőnk Károly Atya, két keresztbe tett égő gyertyát tartva a gyermekek álla alá – arra kérte Istent, hogy óvja meg őket mind torokbajtól és más betegségtől.

A gyerekek megilletődve figyelték a Balázs – áldás szertartását.

2020. január 14.

Óvodaszentelés

Károly Atya vízkereszt ünnepén megszentelte óvodánk épületét. Közös ima és éneklés után, gyermekeink megismerték, mi mindenre jó a szenteltvíz.

2020. december 13.

Lelki nap

Az adventi várakozás jegyében, meghitt hangulatú beszélgetéssel, közös imádkozással „készítettük fel lelkünket” a karácsony csodájának érkezésére, a kis Jézus születésére.

Károly Atya, elmélkedésével gazdagította kollektívánk számára az ünnepvárás örömét, a hitünk megerősítését.

Adventi gyertyagyújtás

Városunk, karácsonyváró rendezvénysorozatának keretében, advent első vasárnapján a katolikus egyházközösséggel együtt, ünnepi műsorral készültek óvodásaink.

Károly Atya és óvodavezetőnk közösen gyújtották meg az adventi koszorú gyertyáját, mely a hit szimbóluma.

Lelki beszélgetések és közös imák, énekek

A Szent Klára Óvoda állandó kapcsolatban van a helyi plébániával és a katolikus egyház közösséggel.

Károly Atya minden héten meglátogatja óvodásainkat. A meghitt hangulatú lelki beszélgetések és a közös imák rendszeresek a gyermekeink életében. Lelki vezetőnk gitár előadás kíséretében, vidám dalokkal varázsolja el a kicsinyeinket.

2019. szeptember 04.

Tanévnyitó ünnepély

2019. szeptember 04-én, Ferencz Károly esperes, plébános ünnepélyes tanévnyitó keretében megáldotta és megszentelte az újonnan induló Assisi Szent Klára Római Katolikus Óvoda épületét, valamint gyermek és felnőtt közösségét.

Assisi Szent Klára

Assisi Szent Klára

Assisi Szent Klára Római Katolikus Óvoda

Intézményünk védőszentje Assisi Szent Klára, akinek életútja példaként szolgál mindannyiunk számára, hiszen közel 160 fő szociokulturálisan hátrányos helyzetű kisgyermekkel foglalkozunk.

Legfőbb elvünk az emberi és gyermeki értékek keresése, formálása, az Istenszeretet és embertársak szeretete, a társadalmi és vallási kultúra továbbvitele, természeti, társadalmi környezetünk megismerése és védelme, környezettudatos nevelés.