sztklaraovoda@gmail.com 06-48/560-563

Süni csoport – 2023/2024

Süni csoport 2023/2024 nevelési év

Assisi Szent Klára Római Katolikus Óvoda

Süni csoport 2023/2024 nevelési év

Óvodapedagógus: Seres Zoltánné
Dajka: Makara Lívia

A Süni csoportba 24 kisgyermek jár. A nemek aránya 10 kisfiú, 14 kislány. Életkoruk szerint nagycsoportos 6 fő, középső csoportos 12 fő és kiscsoportos 6 gyermek. Fokozatosan, rugalmasan ismertetjük meg a kicsiket az óvodai élettel. A kiscsoportosokra jellemző, hogy igénylik a felnőtt részvételét a játékban, gondozási feladatokban, és a különböző kezdeményezésekben. A kislányok szívesen és kitartóan játszanak a jól felszerelt babaszobában, ahol mód nyílik többféle szerepjátékra is. A kisfiúk kedvence az autózás, építkezés a szőnyegen. A kiscsoportosokra az egyedül-, illetve egymás melletti játék a jellemző, de szívesen választanak asztali játékokat is.

A csoportba járó gyermekek közül többen unokatestvérek, testvérek, rokonok. Ők otthon is sokat vannak együtt, így az oviban is szívesen játszanak egymással, de befogadják a kisebbeket is, segítenek nekik az óvodai élet szokásainak elsajátításában. A kisebbek sokat tanulnak a nagyobbaktól nap mint nap, a nagyok viszont rengeteget segítenek a kicsiknek. Szeretik egymást, a közös játékaink, ünnepeink, programjaink jókedvűen telnek el. A nagycsoportosok között már barátságok alakulnak ki. Szeretnénk, ha olyan erkölcsi értékek, mint az igazmondás, türelem, egymásra figyelés, segítségnyújtás, bocsánatkérés, elfogadás a személyiségükbe épülne.

A csoportszobánk barátságos, esztétikus, sok-sok játékkal, mesekönyvvel felszerelt. Mindennapjainkban helyet kap a mese, vers, ének-zene, mozgás, változatos vizuális tevékenységek és az imádkozás. Az udvar adta lehetőségeket naponta kihasználjuk mind a mozgásfejlesztés, a játék, mind a környezeti nevelés terén. Az óvodai események, jeles napok, ünnepek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a gyermekeink az örömöt, az ünnepi hangulatot, az összetartozás érzését megéljék.

Célunk, hogy összetartó kis közösséggé kovácsolódjunk, törekedve arra, hogy reggelente minden kisgyermek örömmel lépje át az óvoda kapuját.

Süni csoport