sztklaraovoda@gmail.com 06-48/560-563

Mókus csoport – 2023/2024

Mókus csoport 2023/2024 nevelési év

Assisi Szent Klára Római Katolikus Óvoda

Mókus csoport 2023/2024 nevelési év

Csoportvezető óvónő: Bukóné Bári Judit
Dajka: Budinszkiné Kertész Katalin

A csoportba a 2022/2023. nevelési évben 24 gyermek jár. Ebből 13 fiú és 11 lány. Többségben vannak a középső és a nagycsoportos korú gyermekek.

A kicsiknek nagyfokú odafigyeléssel, szeretettel neveléssel támogatjuk a közösségbe való beilleszkedésüket. A nagyobb gyermekek is szívesen segítenek a kisebbeknek, örülnek a dicséretnek, a bátorító szónak. Alkalmazkodunk a gyermekek egyéni képességeikhez, igényeikhez.

A csoportszobában barátságos, esztétikus, nyugodt környezetet biztosítunk a gyermekek számára. Odafigyelünk arra, hogy biztonságban érezzék magukat az óvodai csoportban. Csoportszobánkat az évszakoknak, hagyományoknak, ünnepeknek megfelelő szép díszekkel, eszközökkel tesszük hangulatossá, barátságossá.

A gyermekek elfogadják, szeretik egymást, az összetartozás érzését közös tevékenységekkel igyekszünk erősíteni. Kedvelt tevékenységük közé tartozik a rajzolás, festés, mintázás, valamint örülnek a közös alkotás sikerének is. Törekszünk a minél változatosabb eszközök biztosítására, hogy kibontakozhasson tehetségük, kreativitásuk. Dicsérettel, bátorítással, pozitív mintával alakítjuk a közösség erejét, egységét. Nagyon szeretnek játszani, a lányok babázni, főzőcskézni, a fiúk legózni, építőkockával, autókkal játszani. A játékeszközök könnyen kezelhetőek, a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelőek.

A szabad levegőn is sokat tartózkodnak, a gyermekek igénylik az udvari, szabadtéri játékokat a mozgásos tevékenységeket. Figyelünk arra, hogy szűkebb és tágabb környezetünkből minél több ismeretet, tapasztalatot szerezzenek. Fontosnak tartjuk a környezettudatos magatartás kialakítását.

A gyermekek kedvelik az énekes játékokat, mozgásokat. Meséket, verseket, kis imádságokat szívesen hallgatnak, ezeket hamar meg is tanulják. Szeretnek óvodába járni, jól érzik magukat, jó baráti kapcsolatok alakulnak ki, a szülőkkel való együttműködés is megfelelő.

Mókus csoport