sztklaraovoda@gmail.com 06-48/560-563

Micimackó csoport – 2022/2023

Micimackó csoport 2022/2023 nevelési év
Micimackó csoport 2022/2023 nevelési év
Micimackó csoport 2022/2023 nevelési év
Micimackó csoport 2022/2023 nevelési év

Assisi Szent Klára Római Katolikus Óvoda

Micimackó csoport 2022/2023 nevelési év

Óvodapedagógus: Korpáné Ambrus Ágnes
Dajka: Jósvai Istvánné

Csoportunk összetétele az idei tanévre úgy alakult, hogy többen vannak a kicsi és középsős életkorú gyermekek. Így a beszoktatás, befogadás lassabban ment, több gyermek is nehezen szakadt el a szüleitől.

Segítségemre voltak a nagyok, akik szívesen patronálják kisebb társaikat.

Nagy örömömre szolgál, hogy a gyermekek érdeklődőek a tevékenységek iránt. A játékidők mindig tartalmasak, nagy építkezéseket folytatnak a fiúk, kreatívan alkotnak. A lányok a szerepjátékokat részesítik előnyben. A képességfejlesztő játékokat egyénileg vagy kiscsoportokban végezzük.

Fontosnak tartom, hogy ismerjék, értsék, szeressék, óvják a természetet és környezetüket. Ezért sokat sétálunk óvodánk környékén, gyűjtögetünk, megfigyelünk. Az állatok világnapján szerencsénk volt látni a lovakat tréningező gazdát, nyulakat, baromfikat, udvari kis tóban élő halakat egy – egy családnál. Őszi sétáink alkalmával a kerteket szemléltük, megcsodáltuk a kastélykert hatalmas fáit. Önfeledten hemperegtek az alattuk lévő avarszőnyegen.

Eközben alapvető erkölcsi normákat tudtam átadni számukra, mint pl: helyes közlekedés, udvarias viselkedés, állat és növényvédelem.

Munkám során követem az alábbi kínai közmondást:

„Ha a jövő évről akarsz gondoskodni: vess magot.
Ha évtizedekben gondolkodsz: ültess fát.
Ha a terved egy életre szól: embert nevelj.”

Micimackó csoport