sztklaraovoda@gmail.com 06-48/560-563

Alkalmazandó eljárásrend a COVID-19 járványügyi helyzet alatt

Kedves Szülők!

Alkalmazandó eljárásrend a 2020/2021-es nevelési évben a COVIS-19 járványügyi helyzet alatt a Szendrői Assisi Szent Klára Római Katolikus Óvodában!

 • Az óvoda épületében a gyermekek érkezéséhez, illetve távozásához 3 bejáratot
  alakítottunk ki:

1. Főbejárat: Katica – Mókus csoport
2. Oldalsó terasz bejárata: Micimackó – Süni csoport
3. Tornaterem bejárata: Méhecske – Napocska – Őzike csoport

 • Szülők nem tartózkodhatnak az óvoda épületében!
 • Kiscsoportos gyermekek – anyával történő beszoktatására – az óvoda épületén belül a jelen helyzetben nincs lehetőség! (a beszoktatással kapcsolatos tudnivalókat, az adott csoport óvodapedagógusával egyeztetni szíveskedjenek!)
 • Óvodába járás megkezdésekor kérjük a Szülőket, hogy nyilatkozzanak írásban arról, hogy gyermekeik egészségesen, vírus mentesen érkezzenek az óvodába! (nyomtatványt biztosítunk)
 • Tilos az otthonról hozott játékok, tárgyak behozatala!
 • Óvodába érkezéskor mérjük a gyermekek testhőmérsékletét!
 • Csak egészséges gyermek jöhet az intézménybe, ezért a legkisebb orrfolyás és köhögés esetén is köteles a szülő orvoshoz vinni a gyermekét és igazolást hozni!
 • Betegségből felgyógyult gyermek csak orvosi igazolással érkezhet. Felgyógyulásának első napján, óvodába érkezéskor, a szülő köteles átadni az óvónőnek az igazolást!
 • Utólagos orvosi igazolást nem fogadunk el. Amennyiben nem hoznak orvosi igazolást, ezt a hatóságok felé jelezzük!
 • Kérjük, hogy pontos elérhetőséget (telefonszámot) a csoportvezető óvónőknek szíveskedjenek megadni!
 • A szülőket érintő fontos információkról az óvodai honlapján valamint a facebookos csoportokon keresztül értesülhetnek! Honlapunk címe: assisiszentklara.hu

Az eljárásrend mindenkire nézve kötelező!
Megsértése hatósági eljárást von maga után!

Kérem megértésüket és együttműködésüket!

Szendrő, 2020. szeptember 01.

Báriné Ujvári Krisztina
óvodavezető

Assisi Szent Klára Római Katolikus Óvoda

Településünkön az óvodai nevelés régmúltra nyúlik vissza, hiszen már 1951-től folyamatos a 3-6 éves korú gyermekek nevelése, fejlesztése. E hosszú időszak alatt számos változás, fejlődés zajlott tevékenységünkben.

Legfőbb elvünk az emberi és gyermeki értékek keresése, formálása, az Istenszeretet és embertársak szeretete, a társadalmi és vallási kultúra továbbvitele, természeti, társadalmi környezetünk megismerése és védelme, környezettudatos nevelés.

Mi óvodapedagógusok és segítőink különleges helyzetben vagyunk itt az óvodában, hiszen módunkban áll a saját életünkben megtapasztalt és megvalósított Isteni szeretetett a kisgyermekek lelkében elültetni, és így megalapozni a későbbi felnőtt, egészséges Istenképet.